Hej på er alla kollodiggare! Grabbarna på Granis 2 här.

Vi blev imorse väckta av jouren som sa att man inte skulle äta frukost i matsalen, utan det gällde att klä på sig kläder efter väder och snabbt samlas utanför matsalen. Därefter fick man saker att kånka på därför att hela kollot skulle iväg på mini-hajk.

På hajken fick vi toast till frukost, och vi grillade även marshmallows, pinnpröd och drack varm oboy. För vad vore en hajk utan massa go’saker?

Under själva hajken stötte vi dessutom på en tysk familj som befann sig på älgsafari. Flickan i familjen fick en kompis, trots vissa kommunikationssvårigheter. Vi såg också en älg, och inte vilken älg som helst, utan en baskisk albinoälg – DET NI! Dessutom stötte vi på en man som hette Bert som var expert på älgar och som ALDRIG slutade dela med sig av allt han varit med om.

Vi var iväg på hajken lite mer än en timme innan det var dags att bege sig hemåt igen för lite öppet kollo. Några gjorde armband och några spelade pingis. Bra förmiddag helt enkelt.

Till lunch fick vi en kycklingsallad med pasta i. Den var supergod!

Under lugna stunden fick några brev hemifrån, några skrev brev, några byggde kojor, några spelade UNO. En mysig stund helt enkelt.

Efter lugna stunden samlades vi vid älgtornet bredvid fotbollsplanen, för då var det nämligen dags för årets första Kalsongfotbollsmatch. WOOP! Alla tog på sig oömma kläder och in på planen kom sedan superlaget med stjärnor som Guliganen, Järnkaminen, Makrillen, Ängeln från Götet, Gnagar’n, Kubanen, Herr Peking, Innebandyspelaren från Helsingborg osv. Matchen var otroligt jämn, den jämnaste på flera år, men det slutade med att superlaget vann (i vanlig ordning) med 11-10, dvs med ett ynka mål! Otroligt rolig match!

Efter fotbollen bytte vi om till torra kläder innan vi drog ut på lite öppet kollo. Ralle körde toksnurran i Kolloseum och hängde dessutom lite i Rock-It för lite trummande. Manne knöt armband uppe på Enchillada. Detta gjorde också Ankan. Superfina armband. Helt otroligt fina. Sen hanns det också med lite Fussball och Pingis såklart. Jonte spelade bubblan och dam. En riktig rackare på kort helt enkelt.

Till middag fick vi hamburgare. Supersmarrigt! Synd att man inte fick äta 100 st bara.

Efter middagen var det dags för årets första Guldrush, denna gång med Robin Hood-tema.

Vi träffade Robin Hood & Broder Tuck som behövde hjälp med att ta en massa guld från Sherwoodskogen och från Prins John och hans orm Sir Väs. Det gick som smort, förutom att Ankan fick typ tio sår, men belöningen var helt klart värt det. Man fick antingen en kexchoklad eller en isglass. Mums!

Kvällen avslutades sedan i Kolloseum med lite pingis, kollolåtar och gött häng. Trevlig kväll alltså.

Nu ligger vi här på rummet och ska alldeles strax sova. Men först vill vi summera dagen med 9 ord:

Kul, Sår, Kalsong, Knottinvasion, Lekfull, Hamburgare, Sherwoodskogen, Kolloseum, Hajk

Puss & Godnatt från grabbarna på Granis 2 – Period 1A 2020

Jonte, Hugge, Ozzy, Manne, Vigge, Adde, Ralle & Ankan