Hallå i stugan och ursäkta för att detta blogginlägg kommer en dag sent, ni kommer snart få förstå varför!

Vi tänkte gå igenom dag 6 på kollo – Ännu en stjärnspäckad, ofantligt proppad dag!

Efter alla morgonbestyr rörde vi skutan upp på rummen för att städa iordning riktigt ordentligt eftersom det skulle komma två kontrollanter från Svenska Städverket och granska, invända och godkänna. De kom med en minibuss och parkerade precis framför barris för att ta sig an alla barns städning. Väl där inne var de hårda. de kollade lister, mätte vinklar på sängar och bäddning och var allmänt hårda. Men de mjuknade till en aning efter en massagestund hos Tallis 2, så inspektionerna därefter var minst sagt positiva. Alla rum hade dragit in en varsin matta, ställt in blommor, tänd doftljus och fick till en sagolik stämning – Alla rum godkända och vi kunde helt enkelt fortsätta med förmiddagen på klassiskt kollovis – Öppet kollo! Några pysslade i enchy, några hamrade i spiky och en del drog sig till beachen för lite bady, trots att vattnet var ganska chilly – För att på sedan på kvällen ha party.

Klockan dånade över kilisgården kl. 11.45 för lunch på gården – Alla barn upp i led för att sakta men säkert röra sig in mot matsalen för att inta dagens vitaminer och mineraler.

Efter lugna stunden, vad hände då? Jodu, det var dags för den beryktade STÄMPELJAKTEN. Och vad är då stämpeljakten, tänker ni? JO, det går till så att barnen ska utföra en rad olika utmaningar hos personer som besökt gårn, t.ex. Skulle man strejka tillsammans med Greta, men skulle kasta långa bollar på Bengt och bära vatten i en flaska med hål i så långt man kunde innan vattnet rann ut. Klarar man en station får man en stämpel av vederbörande och rör sig därefter till nästa. DÄ VA GÖLD!!
Efter jakten öppnade vi upp badet igen, där bland annat Hildevi tappade en toffel i den djupa dyn och spenderade närmare 20 minuter med att fiska upp den – MishComplished! Övriga kollot hade enchy ute och vissa hängde i kolloseum där det var en pingisturnering som skulle avgöras på kvällens stundande disco, mer om det SNART!

Efter middagen var det så dags för årets första godis-och t-shirtköp för att direkt därpå bli insläppta till matsalsdiscot som dagen till ära hade dansbandstema med mycket dans, tävlingar och en och annan svettdroppe rinnandes ned för den beryktade pannan. Men sådant drag har vi nog inte sett sedan Lukas köpte N-sync´s andra skiva på rea från CDON.com, och det är inte dåligt det!

När sista dansen var dansad smög vi upp till rummet för att borsta tänder, gå på händer, gå på toa och göra en tvåa för att raskt därefter röra sig till sängen och somna in efter ännu en fullspäckad dag. Godnatt!

Men vänta…
Vi blev väckta mitt i natten?!
Varför?!
Joooooo, det var dags för SPÖKNATT!!!!
Vi blev neddragna till kolloseum för att lyssna till representanter från Svenska Forensiska Institutet som berättade att man precis upptäckt en nytt grundämne, CF37, som måste hittas innan okända makter får tag i det och börjar utföra experiment på människor. Så alla barnen fick i samlad trupp leta rätt på ämnet innan dessa okända makter kunde lägga händerna på det och lämna det till SFI för att på så sätt rädda mänskligheten. Och vi lyckades!! Vi blev dessutom självklart väldigt skrämda av alla människor ute i skogen som också var på jakt, men det var rätt lugnt ändå.

PUSS!!!
PS! Det kommer en bildbomb under dagen också <3