Jahaja, då var det dags att summera dag numero tre hos oss. Och herrejösses vilken dag vi haft, full fart från första till sista stund. Låt oss gå igenom den tillsammans:

Efter en efterlängtad frukost så var det dags för samling där Loke från Svenska Käpphästförbundet kom förbi för att förklara att kilis blivit utvalt att delta som en av få gårdar i det stora käpphästmästerskapet som går av stapeln var 14e år. Vi fick instruktioner om att det fanns ett antal olika aktiviteter man kunde samla poäng på som i sin tur gav kollodollars på kollokontot för att kunna betta på de olika stall gården blivit indelad i. Vi kunde rida på rodeoflodhästar, porcera islandshästar, mocka bajs och samla hö. Det hela avslutades med en stafett där tre stycken ryttare utsågs som officiella tävlande på deras käpphästar – Vilka som vann? Aharu, det får ni veta på sista kvällen…

Lunchdags och lugna stunden gick som en dans och för att inte spilla tid så rör vi oss mot nästa aktivitet – Sjömän VS pirater!

Vi blev delade på hälften där ena halvan blev pirater och andra halvan sjömän, vi skulle en gång för alla göra upp genom slaget om axsjön. Detta gjordes på klassisk manér: piraterna gömmer tre föremål från sjömännen och vise versa, sen börjas det jagas…Och springas…Och smygas..Och fångas…Och skrattas..Och svettas..Och till slut, efter två ärofyllda dueller stod piraterna som segrare och ensamma claimare av våran sjö – Den stora axsjön!!

Nu passar det väl rätt bra med bad tänker ni? Yes, tänker we och gör just detta. Vi byter om till badkläder, rubbar in oss med solkräm och badar MUSTEN ur alla andra kollon tillsammans.

Slut? Neheru. För sen var det middag. Och sen var det samling med bara Basse och Jonsson. Varför bara de två, tänker ni? Jo, för att alla andra kolloledare hade gömt sig på gården utklädda till bland annat en bok, en uggla, en dyngbagge och en lathund, säger we. Det var dags för POÄNGJAKT!! Här gick vi rumsvis och letade rätt på karaktärer som vi, utan att prata med eller ta på, skulle lista ut identiteterna på. Och det var inte det lättaste..Men det var riktigt roligt. Och varmt…Så vi fick ner för ett kvällsdopp i piraternas sjö!

Slut nuuuurå? Neheru! För sen var det kvällssamling där vi fick lära oss en ny kollolåt, kolla på vårat Instagram och höra berättelser om hur vänskap mellan två vänner på kollo uppstod. Men det tänker vi inte berätta för er..Moaaaaaahhhaaaaa!

Nu sover alla barn efter en lång och underbar dag, så det borde vi också göra. Vi ses imorgon! Godnatt ❤