Dag 2 på mellansveriges absolut bästa koloni!

Idag väcktes vi av kilis ökända sambaorkester som enligt konstens alla regler väckte oss med div. Köksmaterial som de slog i väggar och tak med..Men de flesta av oss var faktiskt redan vakna så det gjorde inte så mycket så vi sprang raskt ner till frukosten istället.

Efter frukosten var det samling där vi fick instruktioner till våran första riktiga kollolek – Popcornjakten! Vi sprang och och hämtade badkläder för att göra oss redo att möta ledarna som idag var utklädda till en massa konstiga människor, typ Tove Lodjur, Katja Lastkaj och Olof Malmö..Juste, Ronja Rövdotter var också med.. Och en massa andra. Vi skulle samla popcornkärnor på marken och samtidigt försöka att inte bli träffade av ledarna som kastade blöta svampar på oss. Det var KALLT men KUL!

Därefter var det lite öppet kollo och vi fick testa på att vara i spikers corner där några gjorde svärd och sköldar, enchillada där det var kuddkrig och kolloseum där det var en stekhet rundpingismatch.

KLOCKAN RINGER FÖR LUNCH och vi bjuds på ris och kyckling i currysås – Kan det bli bättre på en söndag? Näe!

Efter lunchen var det dags för lugna stunden där vi passade på att skriva brev till er där hemma som ni snart kommer att få se berika era brevlådor. Helt plötsligt ringde brandlarmet för den årliga brandövningen. Vi var supersnabba ut och alla var sjukt korrekt gjort. Perfekt!

Efter lugna stunden berättade Lukas för oss om badreglerna för badet eftersom vi skulle få bada under eftermiddagen, men helt plötsligt kom en gammal man inrusandes i kolloseum, Banano Plantago, som berättade att hans leverans av bananer till ICA har blivit kapad av en massa galna apor från Garphyttans Zoo. Vi var tvugna att leta rätt på en massa banandelar för att skapa en varsin hel banan som sen skulle in i ICAs banankatalysator som i sin tur gav tillbaka banana split som blev dagens mellanmål – Allt detta utan att bli tagna av de galna aporna – Svårt men ack så gött!

Efter mellisen öppnade badet och nästan alla gjorde simtestet – Lycka och fröjd. Det blev lite gött häng vid badet fram till middagen som idag bjöd på stuvade makaroner och körv, najs!

Efter middagen var det dags att introducera KHKM – KäppHästKolloMästerskapen. Alla rum fick göra 3st käpphästar från saker som finns på kollonin och i fantasin – Nästan alla blev färdiga och imorgon är det dags för det anrika racet – Vi får se vad det blir..Mer om det imorgon…

 

Puss och kram och allt där emellan <3