Hej på er!

Denna dag har varit full med roliga aktiviteter på Kilis! Efter frukost fick barnen reda på att det var dags för Popcornjakten. Barnen skulle springa förbi massvis med konstiga personer som försökte kasta blöta svampar på dem, och dessa personer hade ju kommit fel till kollo. Jultomten bland annat, är väl inte någon som borde vara här just nu. Barnen skulle ta sig förbi all svampkastning och hämta popcornkärnor hos popcornkungen och därefter springa tillbaka med dessa kärnor utan att bli träffad av en svamp – blev man träffad fick man lämna ifrån sig kärnora. Och blöta blev dem! (Popcorn fick barnen sedan äta till mellis – såklart!)

Till lunch serverades potatisbullar, köttbullar och lingonsylt. 

Efter lugna stunden, när barnen fått chilla på sina rum och skriva brev hem, fick vi besök av två damer på gården som berättade att barnen nu hade ett bygguppdrag! De skulle bygga det högsta tornet med ett bra genomtänkt tema. Vinnarna var Granis 2 och Söris 123.
Sedan skulle barnen även städa bort sina torn som de byggt, och de som samarbetade bäst samt städade snabbast och snyggast var Granis 1A.

Till middag serverades chili con carne med nacho-chips, mums!

Efter middagen var det dags för guldrusch! Barnen fick besök av en far och en son som letade efter en försvunnen familjemedlem, och de gav signalement till barnen som stämde in på vem de skulle hitta. Med hjälp av guldstenar skulle barnen då intervjua tre personer för att få reda på vem av dem som de skulle återförena till sin familj. Men, det fanns även tjuvar som tog guldstenarna vilket ledde till att de inte kunde intervjua dessa personer, för man behövde nämligen lämna in en guldsten för att få ställa en fråga till någon av dem. Uppdraget klarade barnen av och familjen blev återförenad till slut. Vilken tur!

Nu sover barnen gott i sina sängar och är snart redo för en ny, rolig kollodag!

Mvh Ledarna.