Tjena alla där hemma!

(Vi vill påminna alla vårdnadshavare att skicka brev till era barn då detta är extremt viktigt för dem. Har man inte möjlighet på grund av ekonomi eller annat, skicka gärna ett brev via mejl till kontakt@kilis.se)

Dag nio erbjöd strålande sol och glada barn med kreativa hjärnor.

Idag började vi med att käka lite frulle som våra fantastiska kollo-kockar hade fixat till oss. Direkt efter frukosten hade vi en samling där ett par gåtor utdelades med mycket spännande svar. När vi sedan listat ut svaren på alla gåtor avslöjade vi kollo-ledare att marknad stod på dagens schema. Barnen har sedan några dagar tillbaka fått förbereda egna varor som de skulle få sälja, och idag smällde det!!

Barnen fick efter samlingen gå till respektive aktivitets hus för att förbereda det sista inför marknaden. Det knöts armband, snickrades skyltar och bakades chokladbollar. Mums! Alla barnen var med och deltog och de kom på massor utav bra idéer.

När barnen började bli klara ringde klockan, då stod lunch på agendan. Idag serverades pannbiff, skivad potatis och en riktigt god gräddsås. Vi avnjöt lunchen för att sedan hänga på rummen i en timme där barnen bland annat skrev brev hem till er. Efter lugna stunden påbörjades marknaden. Barnen erbjöd massage, fika, snygga prylar och tjänster för att samla ihop så mycket kollo-dollar som möjligt. Dessa kollo-dollar skulle de få god användning för. Marknaden blev mycket lyckad och barnen var väldigt nöjda.

Efter marknaden fick barnen kolla på ett trav där våra coola kollo-hästar kämpade om att komma först in i mål. De hade tidigare fått betta på vilken häst de trodde skulle vinna. Bandick vann, Nicolaus gissade rätt!!! Därefter fick barnen kyla av sig i sjön då vädret var helt otroligt och många barn var varma och svettiga.

När klockan sedan ringde in för kvällsmat serverades tomatsoppa med krutonger, fetaostkräm och kycklingbacon! Supergott var det.

På kvällen var det dags att dra fram sina kollo-dollar igen för ett casino ägde rum inne i kolloseum! Barnen fick spela blackjack, poker, kasta tärning och så vidare. Här gick många barn miste om sina kollo-dollar medan andra tjänade dubblade summor. Efter en tid kom det rånare som tog alla våra kollo-dollar vilket resulterade i att vi i stället käkade lite kvällis vilket var äppelkompott, mycket uppskattat bland barnen.

På kvällssamlingen fick vi besök av mini-marshmallows som uppträdde för alla barn innan det var dags för läggdags. Trötta men mycket nöjda barn.

Ha det så bra och sov gott, det ska vi göra!!