Gokväll kära läsare!

Barnen har precis gått upp på Barris för att borsta tänderna. Dag tre är nu över. Kollodagen har, precis som alla andra kollodagar någonsin, varit otroligt innehållsrik. Vi har hunnit med ett “ledarmemory” på förmiddagen där både bilder på och faktiska (men något märkligt klädda) ledare gömde sig på går´n. Tallis 2 hittade flest och tog hem hela klabbet.

Innan lunch hann vi med lite “öppet kollo” där vi bland annat snickrade, pysslade, spelade gura, pingis och hade ett gött häng. Efter att vi rivit av en hårdrockslunch, med hög allsång och imponerande luftgitarrssolon i matsalen, så var det hög tid för “lugna stunden” på rummen.

Efter denna dagliga paus var det tid för samling. Där fick barnen reda på att “Operation Falköga” skulle gå av stapeln. En tävling där rummen tävlade mot varandra. De samlade stenar och gjorde uppdrag mot betalning från kringflackande karaktärer på gården. Uppdragen gick ut på allt möjligt, exempelvis letades guldstenar i vattnet och vissa jagade in knott i glasskålar. En otroligt jämn kamp, så otroligt jämn att ingen ännu vet vem som vann!

Efter leken öppnade sig Kilsbergens himmel. Regnet kom till Kilis. Vi gömde oss i aktivitetshusen resten av eftermiddagen. Sistaåringarna trotsade regnet och sladdade ut på en utflykt. Efter lasagne till middag delade vi upp oss inomhus återigen. Pingis VM avgjordes i Kolloseum samtidigt som maffia och bandknytning tog form i EnChillada. Vi hann med en kvällssamling där bland annat pingisfinalen avgjordes. Japan vann en spännande match mot Australien.

Imorgon vaknar barnen till nya äventyr. Matsalen håller i detta nu på att förvandlas till en juicebar.

Nu sover vi ett par timmar. Imorgon kör vi igen! Godnatt där hemma!

/ Anton och resten av ledarna.