Dag fyra på Kilis startade med att den mycket populära cafékedjan JOE & THE JUICE tog över matsalen och barnen fick beställa frukost i form av mackor med roliga namn och juicer från två sköna baristasnubbar. En föredetta Paradise Hotel-deltagare och ett gäng coola ungdomar gjorde dem sällskap och diggade till technomusiken som spelades i bakgrunden. Resten av förmiddagen spenderades nere på beachen med ett svalkande dopp i det blå, kajakpaddlande och solstolshäng.

Efter en smarrig lunch var det dags för tävling, och inte vilken tävling som helst utan den absolut tråkigaste tävlingen i Kilis (om inte hela världens alla kollos) världshistoria. Nämligen en tävling där barnen fick se på vatten som kokar, plocka gräs från gräsmattan, se på när en ledare rullade ihop garnnystan, sortera spik, ta en långsam promenad i total tystnad, se en partiledardebatt i svartvitt och vänta i ett väntrum – i längsta möjliga tid. Alltså så länge laget bara orkade. Trots dessa otroligt och nästintill outhärdligt tråkiga sysslor kämpade barnen på bra och höll ut in i det sista för att få chansen att vinna kollots tråkigaste lek. Svaret på vem som vann får dom någon gång under morgondagen…

Denna tråkiga (men också väldigt härliga och roliga) dag avslutades med att barnen fick möta ledarna i en blöt och intensiv match i kalsongfotboll där straff med jämna mellanrum delades ut i form av vatten sprejat eller i värsta fall hällt över sig från en hink. Matchen var otroligt jämn men de grymma ledarna satte det vinnande målet tillsist! muahaha! Trots det var stämningen fortfarande på topp och vi alla sprang ner till badet för att ta ett sista dopp i kvällssolen.