Tjenare, alla kollodiggare!

I skrivande stund sitter hela kollo inne i Kolloseum, pga ett hejdundrande åskväder som bestämde sig för att ta oss med storm. Lite hagel på det. Känns surrealistiskt att vi för bara några timmar sen solade och badade nere på stranden, och nu bjuds vi på blixtar & dunder. #svensksommar

Hursomhelst, här följer några röster om den gångna dagen.

William åt havregrynsgröt med äppelmos till frukost, och till det unnade han sig även ett glas äppeljuice. Imorgon är det hans tur att moppa/sopa rummet tillsammans med en rumskamrat.

Yasmin & Liv spenderade förmiddagen på Enchilada, där de knöt kompisband (både bokstavligen & bildligt). Även undertecknad satt där och kämpade med trådar i alla möjliga färger.

Till lunch fick vi sparrissoppa & pannkaka. Det tyckte Loke var mumselimums. Efteråt, på Lugna Stunden, chillade han järnet. Tog det launa. Tranquilo. Leise.

Givetvis blev det en gedigen genomgång av badvett & badetikett nere vid Kilis-playan efter Lugna Stunden, och direkt efter började vi beta av det årliga simtestet, där kidsen visar sina marina färdigheter. På begäran lät vi alla coola sistaåringar få börja med testet, och en av dessa var Minou, som inte bara klarade testet galant utan direkt efter utnyttjade de privilegier som testet låser upp genom att kanotera sig ut på Axsjön.

Till middag vankades det sötpotatisgryta. Diego tyckte den var okej. Najs. När åskvädret sen drabbade oss tyckte Mio det var både lite läskigt men också lite fascinerande, att se naturens mäktiga skådespel.

Flexibla som vi är på kollo, såg vi till att snabbt rodda ihop både en musikquiz och en filmkväll inne i Kolloseum. Kvällens rulle blev ”Sune – Best Man”. Dolores har redan sett den två gånger. Men mysigt ändå med movietajm ju.

Kan ni tänka er att himlen över vår gård har gått från gråa åskmoln till mjölkigt blå bara under den tiden som jag har skrivit detta, samt smugit runt i filmkvällens dunkel för att intervjua lite kids? Se där, se där. Ha det gött tills nästa gång, kära läsare!

Hälsningar Erik och resten av alla hårt arbetande ledare här på Kilsbergsgårdens barnkoloni.