Halli hallå!

Denna otroligt varma dag började med att Kilsbergsgårdens mytomspunna sambaorkester väckte oss orimligt tidigt (enligt vissa), nämligen 08.00.

Vad gör man då när man har vaknat på kollo tänker ni? Frukost tänker vi.

Frukostbuffén här på kollo innehåller något för alla, så ingen går hungrig. Tack världens bästa kök för att ni är ni.

Efter frullen borstade vi våra tänder, bäddade våra sängar och plockade upp våra prylar och pinaler från golvet för att underlätta för de som fick sopa/moppa rummet.

På morgonsamlingen körde vi Yoga med Bosse & John, otroligt uppskattat och det kändes som en bra start på dagen.

Sedan var det dags för en rejäl rundvandring här på kollo, där vi fick lära oss precis allt man bör känna till på varje aktivitetshus.

En tredjedel av alla barn hann även göra simtest á 200 m innan lunch. Bra jobbat! Som fiskar i vattnet.

Till lunch fick vi idag korvstroganoff med ris, mumma!

Vad händer då varje dag efter lunchen tänker ni? Lugna stunden tänker vi.

Här kan vi ta emot/skicka post, spela spel, läsa böcker, berätta hemlisar, sova (hör ej till vanligheterna) eller fundera på hur man i framtiden kan flyga flygplan på förnybar energi (ganska vanligt). Med andra ord är det precis vad det låter som, en timme där man tar det lugnt och laddar upp batterierna på olika sätt. Vi avslutade timmen med en gemensam brandövning, där vi på rekordtid tog oss ut från barnhusen och ställde upp i rumsled.

Efter lugna stunden var det dags för den första leken för perioden. POPCORNJAKTEN. Det var otroligt roligt, och alla lyckades samla ihop mest popcorn. Men vägen dit var allt annat än enkel. Fåglar från världens alla håll och kanter kastade blöta svampar mot oss när vi sprang med våra muggar fyllda till bredden med popcorn.

Därefter körde vi öppet kollo fram till middagen. Några badade och andra spelade spel. Framförallt var det några trogna fotbollssupportrar som hejade fram Sverige till seger mot Thailand!

Till middag fick vi panerad fisk med rostad potatis och en magnifik remouladsås. MUMS!

Under kvällen öppnade vi upp Badet, Spiker´s Corner, Enchillada & Kolloseum (där vi körde discopingis).

Nu sitter vi här och skriver blogg tillsammans och ska alldeles strax gå upp på rummet för att varva ned lite innan det blir dags för sömn.

Allt gott här på Kilis! Hoppas detsamma gäller alla er där hemma!

Puss & Kram