Heeeeej!

Idag kom, efter många timmars väntan, äntligen barnen till Kilsbergsgården och våran nya koloni.

Bussarna rullade sakta in på grusvägen framför “EnChillLada” och möttes upp av ett stort gäng peppade och handklappande ledare.

Snabbt fick barnen reda på sina rumsledare, väskor bars upp till rummen och packades upp för att så snabbt som möjligt komma ut och upptäcka allt nytt som just Kilsbergsgården erbjuder.

Efter lite snabb spontanlek på gården ringde klockan som berättar att det är dags för samling utanför “Resturang Widqvist” där maten serveras där föreståndare Niklas berättar om lite rutiner, regler och att det är dags för årets första kollo-middag.

Sagt och gjort, barnen smyger sakta in i resturangen, blir tilldelade platser, får maten presenterad och serverad – Köttfärssås och pasta med tillhörande magisk salladsbuffé.

Efter middagen var det dags för “Ledarmästerskapen” där alla ledare mötte varandra i diverse galna och ologiska dueller som t.ex. strumpe-brottning, kubbkastning mellan benen & slå in 2spikar-i-planka-så-snabbt-som-möjligt. Självklart peppades alla av alla peppande barn.

 

Efter duellen bjöd Skander upp till dans och spontanlek på gården, vilket var väldigt uppskattat och ett perfekt avslut på årets första kollodag.

Nattning, läsning, kissning, bajsning och tandborstning – Sedan nattinatti för idag så ses och hörs vi imorgon.

Utvilade och glada. Vädligt glada. Gladast!

 

Kärlek från kolonin, och som Tårtan säger – Somna aldrig trött!