Direkt från kolloseum sänder vi nu paus underhållningen! Oj oj oj vad ska hända nu? John har precis avslöjat att han precis kom på reglerna, det här kan gå precis hur som helst…! I salen ser vi nu att en hinderbana är riggad, det fick häckar som ska hoppas över, en gran som ska pyntas, en bowlingbana med kägglor som ska ner, ett stökiga bord där kortleken sedan ska sorteras enligt färg, därefter ska du cykla ett varv runt huset (glöm inte hjälm!!), måla sen en sol med en väldigt precis diameter, nämligen sju centimeter. Allt detta ska göras på tid!!!! Äggklockan håller tid på brödrosten som rostar på MAX värme. Reglerna är tydliga: BRÖDET FÅR INTE BRÄNNAS! HINN I TID!

Från varje rum har vi en tävlande som får representera sitt lag!

Det tisslas och tasslas om vem från rummen som ska få äran att representera laget….. Vilken spänning vi har här ikväll! Humöret är på topp. Hjärtat slår i hundra hos alla här i salen. Detta kommer bli en riktig rysare. Nu vill vi ju bara dra igång!!!! OCH där får vi beskedet: Alla tävlande är nu uttagna!

Först ut har vi……. TALLIS 2! Heja heja heja!
Det springs och pyntas utan bekymmer! Shit med vilken fart representanten far fram! Och där far hon iväg på cykeln med John springandes efter, bra med förstärkning…  Däääär gick vi i mål! Och brödet klarade sig! Good job.

Nu har det blivit dags för granis 2. WOOWsa det här blir spännande! Heja Granis 2!!
Denna representant är minst lika kunnig på sitt område som den förra, vilka kidz vi har va! SICKEN FART, vi hinner knappt se representanten såsom hen flyger fram. Där åker hjälmen på och ut far hen!! John borde nog vara väldigt andfådd nu såsom han springer efter, viktigt med vardagsträning ändå. OCH BRÖDET VAR PERFEKT! Bra, bra, bra jobbat.

Då välkomnar vi upp granis 3! NU HÄNDER DET GREJER. HEJA!!
Om vi tyckte de förra representanterna var snabba så går det ju knappt att jämföra med denna. OTEROLIGT imponerade är vi alla!! Även detta lag klarade av att inte bränna toasten, wow wow wow! Snyggt jobbat granis 3.

SÅÅ går vi in på….. Tallis 1!! Kämpa nu representanten! Laget peppar till tusen, vilken stämning!! Heja er!
SNABBT SNABBT SNABBT är allt jag har att säga. Brödet blev heeeeelt perfekt! Väldigt bra jobbat.

Sista lag tävlande är……: Granis 1! De får en varm applåd som välkomnande. NU KÖR VI! Det finns ett uns av nervositet i luften… Vilken grym representant ni valde granis 1!!! Hen krossar den här banan och får ner hela FYRAAA kägglor (rekord)!!! Även denna gång klarade vi det stora bröd-testet!

“Nu ska pappa gå och mäta” det vill säga mäta den otroligt, fasansfullt noggranna diametern på solen… Viktigt eller ej? Vad tycker folket egentligen? Nu vill vi ju bara ha ett resultat! Kom igen John! Vi har ett resultat. Det vinnande laget är……………… (!!) ………………….. GRANIS 1! Stooooort grattis.

Grymt jobbat allihopa! <3 Och vilken succé lek John tog fram sådär bara ur bakfickan! Det kallar vi klass.