Hej alla goa glada bloggläsare!

På dag 5 på kollo har det hänt grejjor ska ni veta. Dagen startade med en härlig och välbehövlig sovmorgon. Efter en hejdundrande kollofrukost styrde kosan mot kolloseum där den gamla klassikern “100 frågor runt sjön” gick av stapeln. Men det fanns en liten tvist. Kollo delar nämligen vår kära axsjö med en militärbas, och just nu är det deras tur att paxa slingan runt sjön för att panga lite och sådär. Som tur är är vi kolloledare expertutbildade i flexibilitet, så det fick bli den nya kolloklasikern “100 frågor i kolloseum”.

Till lunch åt vi Anders panerade fisk, ungspotät och remouladsås med tillhörande salladbuffé. Och kan ni tänka er! Under lunchen fick vi besök av en galen vetenskapsman med tillhörande assistenter. Han hade uppfunnit ett vaccin för evigt liv, men någonstans gick det fel. Hade man inte vaccinet blev man en zombie! Så efter lunch var det bara bums ut och leta vaccin! Under dagen (en låt) hade man fri lejd men så fort det blev natt (en annan låt) kom alla zombies fram och jagade en. Man skulle även besöka lidl för att köpa proviant (annars svälter man och blir zombie), öva pricksäkerhet för att få ett zombievapen och leta reda på assistenterna och vetenskapsmannen.

Dagens middag bestod av currykycklinggryta med ris, pasta eller potät. Lyx. Sen hade vi öppet kollo. Vissa spelade schack i enchillada andra spelade pingis och vissa tog en rykande het dusch. Efter en omgång sardinburken hoppade barnen i säng. Nu sussar de sött, men lite vet dem om att det kryllar av spöken på gården…. En liten gast viskade i mitt öra att när spöktimmen är slagen ska barnen få möta dem! LÄSKIGT!

Ha det gott hajjjjj