Denna morgon var lite speciell i jämförelse med andra vi haft. Vi blev väckta exakt likadant igen, det har aldrig hänt förut. Frukosten öppnade kl:8 som vanligt men några barn vaknade upp i tält eller vindskydd för att de hade varit på hajk.

På förmiddagen här på kollo hade vi förberedelser inför talang och marknaden som kommer snart. En del tränade på sina bidrag till talang medan andra byggde, knöt band inför marknaden.

Till lunch serverades det pasta med skinksås. Det var mega-dunder gott.

Efter lunch var det som vanligt lugna timmen och där alla barnen sov med öppna ögon och det verkade som att alla gick i sömnen.

Sen var det dags för en efterlängtad lek. Trumvirvel. SETTLERS! Lag röd vann!

När leken var slut lös solen lite extra så då sprang nästan alla ner till stranden och badade.

Ring. Ring. Nu är det mat! Middagen började med att fyra kolloledare hade sombrero på sig och sjöng låten kollotacos som legat etta på killisboard i 27veckor. En riktig sommardänga. Som ni kanske listat ut så blev det kollofavoriten tacos till middag!

Mätta och belåtna beger vi oss till nästa samling utanför kolloseum. Nu var det dags för att städa på kollo. Tjejerna mot killarna. Ni har en timme på er, hör vi en kolloledare säga. Tillsammans så blev det super snyggt och behagligt att vara på kollo igen.

Som belöning avslutade vi dagen med att kolla på filmen ’’Zootroplis’’ på storbild i kolloseum. Den var så bra att vi bestämde oss för att titta på den imorgon på lunchen igen.

Tack för en alldeles underbar kollodag!