Dag 8:

Tjenare, alla kollodiggare! Återigen har vi samlats i Kolloseum för att summera den gångna dagen.

INATT VAR DET SPÖKVANDRING! Spöknatten började med att Skander väckte kidsen och bad dem göra sig redo för en tur genom den blöta skogen. Men först samlades de i Kolloseum, där de fick höra om en stöld av viktiga burkar. Burkarna, som innehöll viktiga medel, fick kidsen i uppdrag att hitta. Genast gav sig kidsen ut i den mörka skogen för att fullfölja uppdraget. I skogen hördes oväsen, burkar fanns att hitta, och natten avslutades med att dricka fett äckligt botemedel. Spöknatten var jätteläskig, enligt ALLA BARN.

Vad hände imorse? Kidsen blev väckta av ett LUCIATÅG! Det var inte så bra, för att alla sjöng inte samma låt i tåget. Och dessutom: de tog typ Anton, som var utklädd till en konstig tomte, som typ sjöng Sankta Lucia eller något.

Hursomhelst, sen fick vi gröt & pepparkakor till frullebulle. GRÖTEN VAR BÄTTRE ÄN SKANDERS GRÖT.

Efter morgonrutinerna ringde klockan, och ett smörgåsbord dukades upp. Vissa spelade pingis, andra spelade poker, och en del hängde i Enchilada. Dessutom förberedde en del inför marknaden i bl.a. Spiker’s Corner. Visste ni att några spelade Skippo också?

Klockan ringde, och lunch serverades: köttbullar & makaroner & annat.

Lugna stunden var luuuuugn för ALLA. Efteråt ringde den där klockan igen, och kidsen samlades för att sjunga och ta emot viktig marknadsinformation. Efter samlingen dukades dagens andra smörgåsbord upp. Typ samma grejer som förra smörgåsbordet gjordes. Sistaåringarna åkte på en spännande utflykt!

Middag: FISK! Utan fusk. Efter middagen (inte eftermiddagen) fylldes kollo av leken STÄMPELJAKTEN – INTE ROLIG, INTE TRÅKIG, MEST BARA HEMLIG!

Vad gick leken ut på? Jo, en massa kändisar kom: typ Zlatan, Carl von Linné (fräsch för sin ålder), Byggare Bob, Harry Potter, Björn Borg, Mowgli, Chewbacca, och många fler… t.ex. Farmen-Kristina.

När leken var slut vankades det kvällssamling, där Matilda & Lisa framförde 16 svenska hits på 6 minuter – men det tog blott 3 min, 55 sek, & 6 tiondelar (WOW!).

Och nu: fyra ord som sammanfattar dagen!

KNOTTIGT!

ROLIG!

KARIN!

BESÖK!

Godnatt, kära läsare! Ha det fett chill banan-bil!